27 Haziran 2013

Gezi Parkı Olaylarına Destek Veren Firmalar

Hükümet'e karşı direnişe çevrilen eylemlere destek verenler, bir rapor ile Başbakan Erdoğan'a sunuldu. Ayrıntıları AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu'nda da konuşuldu.

GIDA DESTEĞİ VERENLER

Gezi Parkı olaylarına destek veren firmalarTaksim gazetesindeki rapora göre; 8 Alman vakfı protestoların bitmemesi için eylemcilere yardımda bulundu. Daha önce terör örgütlerine yardım yaptığı ifade edilen bu vakıflar eylemcilerin gıda sorunu yaşamaması için Taksim Meydanı'na sürekli yemek servisi yaptı. Migros'un kamyonları kişisel ihtiyaç maddelerini Taksim'e boşalttı. Alkollü içecekleri ise Anadolu Grubu karşıladı. Bu grup da kamyonlarla sevkıyat yaptı.

SOSYAL MEDYAYI YÖNLENDİREN FİRMALAR

Uluslararası reklam tekellerinin Türkiye'deki uzantıları olan ElmaAltShift, MediaCat, SikkoDigital, Pazarlamasyon, ElmaElma ve Alametifarika gibi reklam ajansları, #DirenGeziParkı başlığı altında toplanarak, internet gençliğini hedef seçti; çarpıcı slogan ve afişler üretti. Taksim'de toplanan gençleri gaza getirdi. Alametifarika'nın kurucusu Serdar Erener'in çalışanlarını bizzat yönlendirdiği iddia edildi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı 'diktatör' göstermek isteyen sosyal medya ajansları, bunun için tam 18 bin tweet attırdı. Promoqube, Projecmause, Plesenta ve Vietnam ajansları eylemleri kışkırttı. Medya, olayları yanlı gösterdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder